’De tuin is waar de natuur een huis ontmoet’

  Rozemarijn Oosthoek is tuinvrouw en kunstenaar. Hoe de natuur reageert op het ingrijpen door de mens – in de tuin bijvoorbeeld – gebruikt ze als inspiratiebron voor haar kunst.

  Rozemarijn Oosthoek in haar eigen achtertuin in Delft. (Foto: Miranda Vrolijk)

  Anderhalf geleden is ze in Delft komen wonen. Een klantenkring had de ecologisch hovenier door middel van gericht flyerwerk snel opgebouwd. En door vakgroep Wilde Weelde had ze ook meteen gelijkgestemde collega’s in de buurt.

  Naast hovenier is Oosthoek kunstenaar, zo is ze een jaar lang artist in residence in arboretum Trompenburg in Rotterdam. Wekelijks maakt ze daar tekeningen en schilderijen. Haar observaties in deze botanische tuin vormen daarvoor de inspiratiebron.

  Niet altijd te voorspellen

  Het ontwerpen van een tuin ziet ze echter niet als een kunstwerk. Wat ze in de tuin vooral interessant vindt, is de reactie van de natuur op wat zij bedenkt. „En dat kan ik niet helemaal voorspellen. Waar de natuur een huis ontmoet, is de tuin. Wij mensen bouwen iets, we proberen te sturen en de natuur reageert daarop.’’

  Rozemarijn Oosthoek is de Groene Gast van nummer 12. Met een digitaal abonnement kun je het hele interview hier lezen. Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties