’Nú mensen blij maken met groen’

In deze tijd is het ook heel belangrijk om mensen met groen blij te maken, vindt Cindy de Jonge-Stegink, hovenier in Assen. Daarom keert ze niet terug naar haar vroegere vak als verpleegkundige. De Jonge is de Groene Gast in nummer 9 van Tuin en Landschap.

Cindy de Jonge Groene Gast Tuin en Landschap
Cindy de Jonge-Stegink runt in Assen haar bedrijf Cin-inhetgroen. (Foto: Norah de Jonge)

Natuur in eigen creëren
Tien jaar geleden verruilde De Jonge haar baan in de zorg voor een carrière in het groen. Zittend op het groene dak van haar kippenhok vertelt ze: „Vooral de ecologische processen, de wildere natuur vind ik fantastisch. Veel mensen denken dat ze naar een natuurgebied moeten gaan om natuur te zien, maar dat hoeft niet. Je kunt ook natuur in je eigen tuin creëren met vrij eenvoudige ingrepen.’’

Vloggen voor tuin-tiendaagse
Ze zou rond deze tijd bezoekers van tuincentra ideeën over dit onderwerp aanreiken. Die presentaties gaan vanwege de coronamaatregelen niet door. Daarom is De Jonge aan het vloggen geslagen: voor een tuin-tiendaagse maakt ze tien filmpjes over het creëren van meer natuur in je tuin.

„De afgelopen tijd heb ik mezelf wel vaak de vraag gesteld of ik niet mijn vorige baan weer moet oppakken. Maar ik ben tot de conclusie gekomen dat het in deze tijd óók heel belangrijk is om mensen met groen blij te maken.”

Cindy de Jonge-Stegink is de Groene Gast in Tuin en Landschap 9. U kunt het interview ook in ons digitale magazine lezen (met inlog).

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties