Emoties domineren meest gelezen berichten Bloemisterij

  In de meest gelezen berichten van 2018 op de website van het Vakblad voor de Bloemisterij voeren berichten met een sterk emotionele lading de boventoon. Zo gaat het populairste bericht van 2018 over bloembollenkwekerij JUB Holland die in mei, vlak voor de Nationale Dodenherdenking, duizenden tulpen plantte op oorlogsgraven. Ook berichten over stormschade aan kassen, een kwekerij die op slot moest vanwege een ralstoniabesmetting en een faillissement van een orchideeënkweker konden op veel lezers rekenen.

  1 Tulpen op oorlogsgraven
  Toen de medewerkers van JUB Holland in Noordwijkerhout hoorde dat noodweer begin mei de helft van de tienduizend tulpen bij de graven op het Militair Ereveld Grebbeberg in Rhenen had verwoest, besloot de kwekerij spontaan enkele duizenden nieuwe exemplaren te schenken. De actie leverde sympathie op van veel lezers.

  Foto: VidiPhoto

  2 Storm veroorzaakt miljoenenschade
  Het bericht over de miljoenenschade die de januaristorm aanrichtte in kassen rond Bleiswijk staat op de tweede plaats van meest gelezen berichten.

  3 Rozenkweker op slot door Ralstonia
  Op derde plaats staat het bericht over een Nederlandse rozenkwekerij die in week 15 op slot moest vanwege een vondst van de bacterie Ralstonia solanacearum (bruinrot).

  4 Blog over familiebedrijf
  De vierde plaats van meest gelezen berichten wordt strikt genomen niet bezet door een nieuwsbericht, maar door een blog. Met de kop ’Ik voorspel je dat er over tien jaar niet één familiebedrijf over is’ wist columnist Kees van Egmond eind april de aandacht van veel lezers te trekken.

  5 Orchids4all failliet
  De top vijf van meest gelezen berichten van 2018 wordt afgesloten met de berichtgeving over het faillissement van Orchids4all in november.

  Andere goed gelezen berichten
  6 Waarom vanille telen geen peulenschil is
  7 Veelzijdig bestuurder Leo van der Zon overleden
  8 Bedrijven bereiden zich voor op grootschalige legale wietteelt
  9 Tropische plantenkweker uit De Lier verdachte in liquidatiezaak
  10 Royal FloraHolland stopt mogelijk met incasso BBH-gelden

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties