Genomineerden VHG Groenprijs 2017 bekend

  De VHG maakt jaarlijks tijdens Duurzame Dinsdag in september de winnaar van de VHG Groenprijs bekend. Er zijn drie initiatieven genomineerd die de natuur dichterbij brengen en de leefbaarheid voor mens en dier vergroten.

  Staatssecretaris Dijksma ontvangt op 5 september tijdens de Duurzame Dinsdag bijna 500 innovatieve en inspirerende ideeën uit de samenleving. De beste ideeën krijgen een prijs om hun idee verder te helpen. Voor de VHG Groenprijs zijn drie initiatieven genomineerd.

  Africa Wood Grow

  Africa Wood Grow doet aan kleinschalige commerciële bosbouw in Kenia, waarbij gebruik gemaakt wordt van lokale gewoontes en duurzame innovatie.

  Slimdak

  Een Slimdak heeft een grotere wateropslagcapaciteit dan een gewoon groen dak en wordt aangestuurd door het weerbericht en sensors.

  Dakpark Rotterdam

  Het Dakpark is het grootste openbare park op een dak van Europa. Bewoners zetten zich blijvend in voor een veilig, mooi, schoon en gezellig park.

  Koffertje, troonrede en Duurzame Lintjes

  Traditiegetrouw worden alle duurzame ideeën op de eerste dinsdag van september aangeboden aan het kabinet. Staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur & Milieu) neemt als vertegenwoordiger van het kabinet het Duurzame Dinsdag-koffertje in ontvangst.

  In de Duurzame Troonrede geeft Willem Ferwerda, nummer 1 van de Trouw Duurzame Top 100, zijn visie op duurzaamheid. Daarnaast ontvangen drie mensen een Duurzaam Lintje, een bijzondere onderscheiding voor mensen die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan een duurzame samenleving.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties