Nominaties Duurzame Dinsdag zijn bekend

  Dinsdag 7 september vindt traditioneel de bekendmaking plaats van projecten en initiatieven in het kader van Duurzame Dinsdag. Ook de Duurzame Troonrede is inmiddels een goed gebruik. De genomineerde projecten zijn onlangs bekendgemaakt.

  Een week voor Prinsjesdag, de derde dinsdag in september, vindt Duurzame Dinsdag plaats. Het thema is dit jaar: samen op weg naar de Duurzame Doorbraak!

  In diverse categorieën zijn projecten genomineerd. Hier zitten diverse groene projecten bij. Zo is BESE genomineerd voor de ING Circulair Ondernemenprijs. BESE richt zich op het succesvol herstellen van natuurgebieden op wereldwijde schaal, met behulp van biobased, bio-afbreekbare materialen.

  Ook dit jaar wordt weer de VHG Groenprijs uitgereikt aan een initiatief dat mens en natuur bij elkaar brengt. Genomineerden zijn het NK Tegelwippen, Sociaal Tuinieren en Bospark Hoogkarspel. Sociaal Tuinieren is eveneens genomineerd voor de IVN Natuurprijs. Andere nominaties zijn Meer Bomen Nu en Studenten voor Morgen.

  Genomineerd voor de Duurzame Dinsdag-prijs is het initiatief Muuras. Muuras maakt groene muren circulair door afvalwater lokaal te zuiveren en hergebruiken met behulp van inheemse waterplanten.

  Bekijk hier het hele programma.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties