Sociaal Tuinieren winnaar VHG Groenprijs

Het initiatief Sociaal Tuinieren heeft op Duurzame Dinsdag de VHG Groenprijs gewonnen. Sociaal Tuinieren was een van de drie genomineerden voor deze prijs. De andere genomineerden waren NK Tegelwippen en Bospark Hoogkarspel.

Bij Sociaal Tuinieren helpen vrijwilligers ouderen en andere kwetsbare bewoners, die dit zelf niet meer kunnen, met het opknappen van hun tuin. Hierbij gaat het om mensen met een klein sociaal netwerk, met gezondheidsproblemen en met weinig financiële middelen.

De vrijwilligers gaan tijdens buurtdagen aan de slag met het wieden, snoeien, rooien en verwijderen van tegels. Deze tegels vervangen ze door onderhoudsarm en ecovriendelijk groen. De vrijwilligers blijven de bewoners ook na de beplanting helpen met het onderhoud.

Uitreiking VHG-Groenprijs
Mireille Voorendt, coördinator bij Sociaal Tuinieren, neemt de VHG Groenprijs in ontvangst.

Duurzame Dinsdag

Ieder jaar vindt op de eerste dinsdag van september Duurzame Dinsdag plaats. Op deze dag krijgen duurzame ideeën en initiatieven een podium in politiek Den Haag. De Duurzame Dinsdagkoffer is dit jaar door Staatssecretaris Steven van Weyenberg in ontvangst genomen. Hierin bevinden zich meer dan 400 duurzame ideeën en initiatieven. De meest onderscheidende ideeën en initiatieven maken kans op prijzen en krijgen de mogelijkheid om het idee of initiatief extra impuls te geven.

Troonrede en lintjes

Een ander belangrijk onderdeel van Duurzame Dinsdag is de voordracht van de Duurzame Troonrede. Dit jaar werd deze uitgesproken door Werner Schouten, voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging.

Ook zijn er drie Duurzame Lintjes uitgereikt. Dit is een onderscheiding voor mensen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan een duurzame samenleving. De lintjes werden dit jaar uitgereikt aan Imke de Boer, hoogleraar dieren en duurzame voedselsystemen, Nico Roozen, pionier op het gebied van eerlijke handel, en de onlangs overleden Bibian Mentel, snowboardkampioen en inspirator.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties