Zeven deelnemers voor groencompetitie Entente Florale 2018

  In 2018 nemen zeven gemeenten deel aan de Nationale Groencompetitie Entente Florale. In de categorie grote gemeenten doen er vier plaatsen mee en in de categorie kleine gemeenten zijn dat er drie.

  In de categorie ‘steden’ nemen deel: Huizen, Leiderdorp, Wageningen en Edam-Volendam. In de categorie ‘kleine steden en dorpen’ doen mee: Bronkhorst, Zuidwest Friesland (kern IJlst) en Voorst (kern Twello).

  Klimaatadaptatie en Groene Metropool

  De criteria van de competitie zijn uitgebreid met de onderdelen ‘Klimaatadaptatie’ en ‘Groene Metropool’. De uitgangspunten van het Deltaplan Ruimtelijke Adaptatie (DPRA) zijn in 2018 opgenomen in de criteria van de Nationale Groencompetitie. Via de competitie laten Entente Florale Nederland en DPRA  zien hoe de deelnemende gemeenten groen als oplossing kunnen inzetten op klimaatverandering.

  Staatsbosbeheer streeft met de Groene Metropool naar een sterk groen woon- en vestigingsklimaat. Afgelopen jaren is de invloed van aantrekkelijk groen op het woon- én vestigingsklimaat in stedelijke netwerken steeds duidelijker aangetoond. Entente Florale weegt vanaf volgend jaar de actuele inzichten over dit onderwerp mee in de competitie.

  Juryanalyse

  Na afloop van de competitie ontvangen de gemeenten een integrale juryanalyse met praktische tips, aanbevelingen en adviezen waar gemeenten direct mee aan de slag kunnen. De juryanalyse biedt gefundeerde argumenten om het groen en de waarde daarvan nog beter op de kaart te zetten richting politiek, lokale overheid, bewoners en bedrijven.

  De startbijeenkomst van Entente Florale 2018 is op 17 januari in Lisse.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties