Zilver voor Kasteeltuinen Arcen bij European Garden Award

  Kasteeltuinen Arcen mocht onlangs de tweede prijs van de European Garden Award in ontvangst nemen. Het park werd door een internationale jury van het European Garden Heritage Network (EGHN) genomineerd in de categorie ‘Restoration, Enhacement or Development of a Historic Park or Garden’.

  Kasteeltuinen Arcen, pas sinds eind 2016 lid van het EGHN, is trots op deze toonaangevende tuinprijs. Met de award wordt de inzet van de afgelopen jaren, de uitgebreide renovatie van het kasteel en de tuinen, erkend. Kasteeltuinen Arcen heeft zich ontwikkeld tot een populaire bestemming. Het bloemen- en plantenpark – ontworpen door de Nederlandse tuinarchitect Niek Roozen – is uitgebreid gerenoveerd en biedt veel nieuwe evenementen aan haar bezoekers.

  Het European Garden Heritage Network (EGHN) reikt sinds 2010, samen met partners in veertien Europese landen de Europese Tuinenprijs uit.

  naast Kasteeltuinen Arcen werden genomineerd het Broughton Grange Estate (Oxfordshire, Verenigd Koninkrijk) en Adare Manor (Adare, Ierland). Broughton Grange Estate won de eerste prijs.

  Uitwisseling

  Het doel van EGHN is de Europese uitwisseling over de ontwikkeling en het beheer van parken en tuinen en de ondersteuning van duurzame, regionale en lokale ontwikkelingsconcepten.

  Bij de Europese Tuinenprijs gaat het niet alleen om spectaculaire tuinkunst of perfect onderhouden borders of gazons. Voor deze prijs zijn bijvoorbeeld innovatieve concepten bij de realisatie en het beheer, stedenbouwkundige aspecten, duurzaamheidsvraagstukken, een bijzonder aanbod voor bezoekers of betrokkenheid van het maatschappelijk middenveld even belangrijk als hoge kwaliteit bij de aanleg van een nieuwe of de restauratie van een bestaande tuin of park. Genomineerden moeten de inspiratie vormen voor andere projecten of als rolmodel dienen.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties