Tuin en Landschap Tips Cursus Eetbaar Landschap van De Groene Koepel

Cursus Eetbaar Landschap van De Groene Koepel

0

Na het succes van vorig jaar organiseert De Groene Koepel dit jaar weer de cursus Eetbaar Landschap. Hoe realiseer je een voedsellandschap op recreatieterreinen zoals natuurcampings?

Cursus Eetbaar landschap
Foto: De Groene Koepel

Landbouwkundig ingenieur en pionier op het gebied van permacultuur Fransjan de Waard begeleidt de cursus. Ook Stichting de Wilde Weelde en voedselbosdeskundige Wouter van Eck van het Voedselbos Ketelbroek zullen bijdragen aan de cursus.

Ontwerpen eetbare natuur
De cursus beslaat zeven donderdagen en start op 1 november 2018. Op 23 mei 2019 vindt de laatste bijeenkomst plaats. Tijdens de cursus leren deelnemers hoe de natuurlijke cyclus van groei verloopt. „Om mee te kunnen bewegen met de natuur, moet de manier waarop ze werkt begrepen worden.’’ Met deze theoretische basis gaan ze vervolgens aan de slag met het ontwerpen van eetbare natuur.

Praktische uitwerking
Ook wordt uitgebreid stilgestaan bij de praktische uitwerking. Hoe composteer je effectief? Welke plantensoorten werken goed met elkaar samen, en hoe is een tekort in een bepaalde organische voedingsstof op te vangen door een slimme soortenkeuze?

De cursus vindt plaats bij het Natuurkwartier Nieuwegein en op locatie. Op www.degroenekoepel.nl vindt u meer informatie.

Miranda Vrolijk
Miranda Vrolijk is vakredacteur bij Tuin en Landschap. Ze is sinds 2002 werkzaam bij Uitgeverij Hortipoint en in 2005 als vakredacteur bij Tuin en Landschap begonnen.

Reageer op dit artikel

avatar