Aanleg Boxtels Voedselbos gestart

  Appels, peren, vlierbessen, frambozen en zelfs oesterzwammen-op-boomstammen. Binnenkort groeien ze in het eerste Voedselbos van Boxtel, op de voormalige schapenweide van educatief centrum De Kleine Aarde.

  Voorzitter Yvo Kortmann van Het Groene Woud en de Boxtelse wethouder Peter van der Wiel gaven vrijdag 2 maart het startsein voor de aanplant van het bos. Het Voedselbos is een initiatief van de vereniging Kleine Aarde Netwerk (KAN) en wordt mede mogelijk gemaakt met subsidie van Streekhuis Het Groene Woud en de gemeente Boxtel.

  Het Groene Woud-voorzitter Yvo Kortmann (links) en wethouder Peter van de Wiel onthulden samen een informatiebord over het Voedselbos. Daarmee gaven ze het startsein voor de aanplant van het Voedselbos op De Kleine Aarde in Boxtel.

  Voedsel van dichtbij

  Volgens Kortmann sluit het Voedselbos naadloos aan op de groeiende maatschappelijke aandacht voor gezond en duurzaam eten. „In Nationaal Landschap Het Groene Woud is dat niet anders. We ondersteunen van harte de initiatieven die gaan over ‘voedsel van dichtbij’. Het Voedselbos is daarvan een uitstekend voorbeeld.”

  Wethouder Peter van der Wiel gaf aan dat het Voedselbos een mooie invulling geeft aan het Boxtelse streven om bewuster om te gaan met voedsel. „En”, voegde hij toe, „het is erg waardevol dat ook de jeugd niet wordt vergeten.” Hij doelde ermee op het educatieve doel dat het KAN zich heeft gesteld: ze wil minstens honderd basisschoolklassen per jaar ontvangen in het Voedselbos. De subsidies van Het Groene Woud en de gemeente zullen onder meer worden aangewend voor de aanschaf van educatiemateriaal.

  Zelf meedoen

  Wat de bomen en struiken betreft, kan het Voedselbos rekenen op gulle schenkingen van diverse sponsors uit de omgeving. De aanplant van het bos start nog deze maand. Het KAN nodigt belangstellenden uit om aan die plantmomenten mee te doen. Zij kunnen zich daarvoor aanmelden door een e-mail te sturen naar info@kleineaardenetwerk.nl. Meer informatie over het Voedselbos is te vinden op www.kleineaardenetwerk.nl.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties