Achttien showtuinen op Hampton Court Show

De Hampton Court Palace Flower Show heeft vandaag 6 juli de deuren voor het publiek geopend. De achttien showtuinen zijn t/m 11 juli te bezichtigen.

Hampton Court
Beplanting van Piet Oudolf op een eerdere editie van de Hampton Court Palace Flower Show. (Foto: Miranda Vrolijk)

Het is de eerste tuinenshow van de Royal Horticultural Society (RHS) die weer in de Britse hoofdstad plaatsvindt. De Londenaren hebben het door de corona-pandemie twee jaar zonder moeten stellen en volgens de Evening Standard zullen de tuinliefhebbers daarom de show met open armen ontvangen.

Met achttien tuinen is de show een stuk kleiner in vergelijking met voorgaande edities waarop ruim dertig showtuinen waren te zien. Maar door de lange onzekerheid of de show überhaupt wel zou doorgaan, lijkt een afgeslankte editie niet meer dan logisch.

Afdankertjes

Er zijn achttien tuinen in vijf categorieën aangelegd: de Show Gardens, Lifestyle Gardens, Feature Gardens, Global Impact Gardens en de Get Started Gardens. Die laatste is een nieuwe categorie om beginnende tuiniers te inspireren. Alleen ontwerpers die nog niet eerder een tuin voor Hampton Court ontwierpen, mogen voor deze categorie een tuin maken. Van de Get Started Gardens valt vooral Amanda’s Punk Rockery op, daarin laat ontwerper Amanda Grimes zien hoe je van afdankertjes en restmateriaal een prima tuin kan maken.

Nederlandse tuin

De show heeft ook een Nederlands tintje: tuinontwerper Carien van Boxtel uit Zaltbommel heeft de RHS Cut Flower Garden ontworpen. Een pluktuin waarin de bloemen net als in de bollenvelden in strakke rechte banen groeien. Zij laat zien dat het met een uitgekiend beplantingsplan mogelijk is om van januari tot en met december bloemen uit eigen tuin te plukken.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties