Actie Steenbreek en NL Greenlabel voor ‘vergeten seizoen’

Stichting Steenbreek en NL Greenlabel roepen het najaar weer tot hét plantseizoen uit. Tijdens de actie ‘Het vergeten tuinseizoen’ worden tuinbezitters geënthousiasmeerd om in het najaar actief in de tuin aan de slag te gaan.

De afgelopen dertig jaar is de focus wat aanplant betreft om diverse redenen geheel in het voorjaar komen te liggen. Logischerwijs is de groensector daarop ingesprongen en is het najaar als tuinseizoen naar de achtergrond verschoven.

Het najaar is echter, vanwege verschillende redenen, de beste tijd voor werkzaamheden in de tuin. Zo is de bodem nog warm na de zomer en slaan de planten beter aan. Bomen, struiken, vaste planten en bollen kunnen makkelijker worden geplant of verplant, omdat ze in ‘slaap-stand’ zijn. De grond heeft meer tijd om zich aan de wortels te plakken en de wortels hebben meer tijd om te ontwikkelen. Zo kunnen ze makkelijker voeding en water opnemen op momenten dat het moeilijk wordt.

Biodiversiteit

Maar het belangrijkste argument is misschien wel dat de consument die in het najaar in de tuin in de slag gaat, al direct in het vroege voorjaar kan genieten van een mooie en levendige tuin. En vroeg in het voorjaar bloemen in de tuin, is ook weer goed voor de biodiversiteit.

Stichting Steenbreek en NL Greenlabel gaan samen met Stichting De Groene Stad, De Tuinen van Appeltern en Tuinbranche Nederland gedurende de hele maand oktober aandacht schenken aan het vergeten tuinseizoen. „Via diverse online kanalen, nieuwsbrieven, tv-programma’s, dagelijkse tuintips, tuinmagazines gaan we heel Nederland weer opnieuw enthousiast maken om juist in het najaar actief aan de slag te gaan in de tuin.”

De invulling van deze actiemaand begint steeds meer vorm te krijgen. Organisaties die een bijdrage willen leveren om van deze landelijke publiekscampagne een succes te maken, zijn van harte welkom. Deze kunnen een bericht sturen naar info@steenbreek.nl.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties