Amsterdam trekt 8 miljoen uit voor bestrijding duizendknoop

De gemeente Amsterdam gaat de komende jaren ruim €8 miljoen uittrekken voor de bestrijding van Japanse duizendknoop in de stad. Dat staat in de voorjaarsnota van de gemeente. Er wordt een aparte reserve aangemaakt waaruit de bestrijding van duizendknoop wordt gefinancierd.

Net als andere gemeenten heeft Amsterdam te maken met overlast en schade door Japanse duizendknoop. Zo is er een geval bekend van een monumentaal pand waar duizendknoop naar binnen is gegroeid. Saneringskosten bedroegen €300.000.

Kosten zullen toenemen

Daarnaast zijn er veertien groeiplaatsen bekend bij civiele constructies zoals bruggen en kademuren, 45 groeiplaatsen in verhardingen en vier groeiplaatsen bij gebouwen. Verder is de inventarisatie van civiele constructies en verhardingen nog niet compleet. Door verder onderzoek zullen de structurele kosten voor het beheersen van de plant nog toenemen.

De gemeente reserveert voor dit jaar €1,1 miljoen, voor de jaren 2020 tot en met 2022 €2,1 miljoen en voor 2023 €0,8 miljoen. De kosten worden gedekt vanuit de nieuwe reserve Japanse duizendknoop. Deze wordt gevoed vanuit een vrijval van de reserve Bouwstimulering.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties