Augmented reality bomenroute in Rotterdam

De verborgen verhalen van twintig monumentale en bijzondere bomen komen vanaf dinsdag 17 november tot leven met een augmented reality bomenroute. De gemeente Rotterdam heeft een 4 kilometer lange wandelroute gemaakt langs deze bomen met een verhaal in het centrum van Rotterdam. Met een smartphone kan iedereen op eigen gelegenheid de route door de stad volgen.

Adviseur bomen Ronald Loch is tijdens de bomenroute als gids in hologram te zien bij bijzondere locaties. De route zit vol met historisch materiaal, oude foto’s, oud filmmateriaal, maar ook 3D-objecten. Hierdoor kun je bijvoorbeeld zien hoe ’druk’ het is in de Rotterdamse ondergrond. Loch neemt tijdens de bomenroute iedereen mee in de wereld achter de stadsbomen.

Augmented reality

Op verschillende locaties is ook augmented reality toegevoegd. Hierdoor komen de verhalen nog meer tot leven. Zo kunnen de mobiele appgebruikers bijvoorbeeld zien hoe de Lijnbaanplataan voor het bombardement op Rotterdam in de achtertuin stond van het voormalige Coolsingelziekenhuis. Ook is het mogelijk om te bekijken hoe de bomen op het dak van de Kruispleingarage groeien. Andere voorbeelden zijn de aanleg van het Dakbos op het Depot van Museum Boijmans en de waterberging bij de Museumparkgarage.

Gratis downloaden

De mobiele app ‘Must See’ is vanaf vandaag voor iedereen gratis te downloaden in de App Store of in de Google Play Store. De bomenroute is daarom voor alle mobiele app gebruikers eenvoudig te gebruiken. Kijk voor meer informatie over de bomenroute op de pagina Bomenroute.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties