Boominfodag heeft volop aandacht voor i-Tree

Op de Boominfodag zal volop aandacht zijn voor i-Tree, het computerprogramma waarmee de baten van bomen inzichtelijk gemaakt worden en waarvan recentelijk de Nederlandse versie in gebruik genomen is. Communicatie over i-Tree, de onderliggende modellen en de toepasbaarheid komen aan bod in presentaties.

Op 14 februari nam de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen, als voorzitter van de VNG, het eerste exemplaar in ontvangst van de publicatie ’De baten van bomen, resultaten van i-Tree Eco in Nederland’. Er was bijzonder veel animo voor de presentatie van de eerste resultaten van i-Tree in Nederland. Niet gek, want i-Tree maakt de ecosysteemdiensten van bomen inzichtelijk en drukt de waarde van bomen uit in euro’s. Cruciale informatie om beleid en beheer van bomen op een objectieve en wetenschappelijke manier te onderbouwen.

Gebruik én effectieve communicatie resultaten i-Tree
Tijdens de Nederlandse Boominfodag, hét tweedaagse congres over bomen en groene infrastructuur waar wetenschappelijke en praktische kennis samenkomen, komt i-Tree uitgebreid aan bod. De Zweedse wetenschapper Johan Östlund laat zien hoe je de resultaten vanuit i-Tree het beste kunt communiceren. Pas door kwalitatief goede communicatie, heeft het instrument de beoogde impact. Östlund geeft ook een workshop waarin hij de deelnemers meeneemt in de gebruikersmogelijkheden van i-Tree Eco en Canopy.

Ontwikkeling i-Tree en toepasbaarheid in Nederland
Voormalig projectleider Henry Kuppen laat in een presentatie de mogelijkheden en kansen van i-Tree zien aan de hand van Nederlandse praktijkvoorbeelden. Hij schetst met scenario’s hoe i-Tree een kijkje in de toekomst kan geven en hoe baten van bomen zich gaan ontwikkelen.

Fons van Kuik (WUR) geeft een presentatie over de onderliggende modellen die in i-Tree zitten en de ontwikkelingsmogelijkheden die er voor Nederland nog zijn. Naast i-Tree komen tijdens de Nederlandse Boominfodag onderwerpen aan bod als assetmanagement, bomenbeleid, ziekten & plagen, technologie en juridische vraagstukken.

Korting bij aanmelden voor 20 april
De vernieuwde Nederlandse Boominfodag combineert de inhoudelijke expertise van Jan-Willem de Groot met de netwerken van Stadswerk, Branchevereniging VHG en Research Fellow Urban Forestry van TU Delft. In een festival-achtige setting worden ook de Nederlandse Klimkampioenschappen gehouden en organiseert de gemeente Apeldoorn, gastheer én Europese Bomenstad 2019, praktijkexcursies. Klik hier voor het complete programma. Direct aanmelden kan via deze link. Doe dat voor 15 april, en ontvang 20% korting op de entree.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties