Boomrooierij Weijtmans neemt Kuijpers bomenrooibedrijf over

  Boomrooierij Weijtmans in Udenhout is per 1 maart eigenaar van Kuijpers bomenrooibedrijf in Son. Weijtmans krijgt hierdoor een extra filiaal op een uiterst gunstige locatie. Voor Kuijpers betekent de overname een versterking van de eigen marktpositie.

  Kuijpers bomenrooibedrijf behoudt na de overname haar eigen naam. Zo blijft het voor lokale klanten een herkenbare partij. Eigenaar Hein Kuijpers, de chauffeurs en machinisten blijven werkzaam binnen de boomrooierij. Tegelijkertijd werken de boomrooierijen veel samen.

  Directeur Kees Weijtmans (links) met eigenaar Hein Kuijpers. „We kennen elkaar al; hebben al veel samengewerkt. We hebben dezelfde mentaliteit, zijn allebei een familiebedrijf en staan met beide benen in de klei. We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen.”

  „De plaatjes passen naadloos in elkaar”, stelt directeur Kees Weijtmans vast. „Kuijpers is gevestigd op een gunstige locatie voor de opslag van groenafval en heeft een verreiker en chipper. Dit is een grote aanwinst, omdat we in Son groenafval verwerken tot biomassa voor twee energiecentrales in Eindhoven. Weijtmans heeft treeworkers, zagers en telekranen. Voor de klant levert dit alleen maar voordelen op. Zij vinden bij beide bedrijven een nog breder dienstenpakket.”

  Duurzaamheid

  Voor beide boomrooierijen bevindt een deel van de klantenkring zich onder de rook van Eindhoven. Voor Kuijpers bomenrooibedrijf is dit naast de deur, maar voor Boomrooierij Weijtmans is dit met de vrachtwagen al gauw drie kwartier rijden. Een factor die zwaarder weegt, nu Weijtmans drukdoende is om haar materieel – met het oog op duurzaamheid – te elektrificeren.

  In de nieuwe situatie kan Weijtmans in Son een extra oplaadpunt plaatsen. Daarbij wordt het wagenpark van Weijtmans uitgebreid met twee vrachtwagens in de Euro 6-klasse. Met deze klasse blijven ook de milieuzones in de grote steden toegankelijk. Bovendien draait het totale Weijtmans-materieel op HVO 100 Renewable diesel. „Op deze manier kunnen we de tijd overbruggen totdat het materieel ‘all electric’ is.”

  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  20bet
  5 maanden geleden

  Your article gave me a lot of inspiration, I hope you can explain your point of view in more detail, because I have some doubts, thank you.