Boomverzorging vanaf dit schooljaar gekwalificeerde mbo-opleiding niveau 3

Het beroep Boomverzorger heeft vanaf dit schooljaar een eigen gekwalificeerde mbo-opleiding op niveau 3. De opleiding Boomverzorging bestaat al jaren, maar vanaf dit studiejaar hangt daar een kwalificatiedossier speciaal voor het beroep Boomverzorging onder.

VHG en Yuverta (voorheen Helicon) hebben zich jaren ingespannen om boomverzorging als volwaardige opleiding in het mbo gepositioneerd te krijgen. Maurice Koster, opleidingsmanager van Yuverta mbo Velp: „Dit is een erkenning van het vak en daarmee voor ons én de branche een feestelijk moment.”

Mooi startpunt

Koster: „Wij en VHG zien dit niet als eindstation, maar we gaan verder met het ontwikkelen van een doorlopende leerlijn om het boomspecialisme op een goede manier in het mbo en hbo gepositioneerd te krijgen. Vandaag is dus een heel mooi startpunt om de opleiding voor dit prachtige beroep verder te ontwikkelen.”

De opleiding Boomverzorging leidt studenten op tot echte bomenspecialisten. Studenten leren over bomen, bodem, houtanatomie en ziekte en plagen. Na de opleiding weten ze precies hoe ze een boom kunnen verplanten of hoe je een grote boom met klimuitrusting en motorkettingzaag kunt snoeien of verwijderen.

Yuverta MBO Velp biedt diverse mbo-opleidingen aan zoals Boomverzorging, Bos- en natuurbeheer, Eco en wildlife, Outdoor en recreatie, en Watermanagement.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties