Brabantse natuurorganisaties delen 57.000 bomen uit

  Brabantse Milieufederatie (BMF), Brabants Landschap en IVN Brabant delen dit najaar 57.000 bomen uit aan groene vrijwilligers voor lokale plantacties. De natuur- en milieuorganisaties planten de komende vier jaar in totaal één miljoen bomen in tuinen, bermen, plantsoenen, parken, bedrijventerreinen en in het buitengebied.

  Onder de noemer Plan Boom worden 57.000 bomen gratis uitgedeeld aan vrijwilligers. De plantactie door Brabantse vrijwilligersgroepen is een van de succesvolle deelprojecten om dat aantal te behalen. Het afgelopen jaar zijn er al ruim 40.000 bomen aangeplant op 35 locaties in de provincie.

  Biodiversiteit

  „Er is onder Brabanders veel enthousiasme om extra bomen te planten in Brabant,” zegt BMF-directeur Femke Dingemans. „Daarmee slaan we veel CO2 op en wordt onze leefomgeving groener, frisser, gezonder én het is goed voor de biodiversiteit. En het is bovenal ontzettend gezellig om dit samen met elkaar te doen.”

  Onder de noemer Plan Boom worden 57.000 bomen gratis uitgedeeld aan vrijwilligers. De plantactie door Brabantse vrijwilligersgroepen is een van de succesvolle deelprojecten om dat aantal te behalen. Het afgelopen jaar zijn er al ruim 40.000 bomen aangeplant op 35 locaties in de provincie. (Foto’s: BMF, Erik van der Burgt)

  Voor de plantacties bieden Brabants Landschap, de Brabantse Milieufederatie en IVN Brabant de Brabantse natuurverenigingen gratis jonge bomen aan. Joris Hogenboom, directeur Brabants Landschap: „Het is echt een project voor en door inwoners. Wij stellen plantgoed ter beschikking, daarna worden deze door de groene vrijwilligers zelf aangeplant.”

  Bedrijventerrein

  Naast de acties met vrijwilligersgroepen, kunnen ook inwoners aansluiten door te kiezen voor meer groen in de tuin. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor bedrijven om bedrijventerreinen te vergroenen. Ook Brabantse gemeenten kunnen aanhaken, bijvoorbeeld door inwoners te betrekken, een plantactie te organiseren en afspraken te maken over het beheer.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties