De Boomkwekerij Nieuws Britten verkiezen beste Clematis

  Britten verkiezen beste Clematis

  0

  Britse consumenten hebben bij de Royal Horticultural Society hun favoriete nieuwste Clematis verkozen. Vier uit de top 5 zijn veredeld door Raymond Evison.

  In de RHS Garden Harlow Carr staan 28 nieuwe Clematis-rasssen van de laatste jaren opgeplant. In het kader van de jaarlijkse People’s Choice Awards hebben volgens de RHS duizenden bezoekers de beste verkozen. Dat leverde een top 5 op.

  De beste is Clematis Kingfisher (’Evipo037’), veredeld door de Britse veredelaar Raymond Evison. Volgens de RHS was het publiek verbluft door de indigo kleurige bloemen en roomachtig gele helmknoppen.

  Op de tweede plaats staat Clematis ’Maria Skłodowska-Curie’, veredeld door Szczepan Marczyński in Polen. Derde is geworden Clematis Zara (’Evipo062’), vierde Clematis Bernadine (’Evipo061’) en vijfde Clematis Cézanne (’Evipo023’): alle drie ook door Evison op het Britse eiland Guernsey veredeld.

  Onder Britten is Clematis altijd al een favoriete klimplant. Een aantrekkelijke oplossing voor Britse tuinen die kleiner worden en veel voortuinen die parkeerplaats worden, aldus de RHS.

  Foto: RHS

  Arno Engels
  Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

  Reageer op dit artikel

  avatar