Buitenlocaties vanaf 19 mei weer geopend

Vanwege de nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen mogen vanaf woensdag 19 mei weer diverse buitenlocaties open. Ook tuinen rond buitenplaatsen en musea, en hortussen mogen hun deuren openen.

De paleistuinen rond paleis het Loo in Apeldoorn zijn tot en met september geopend voor het publiek. De paleistuinen staan vol met uitbundig bloeiende beplanting. Opvallende planten zijn dahlia’s, siertabak, bananen en Canna-hybriden. Ook staan in de tuinen van het paleis en op het Stallenplein diverse activiteiten op het programma. In verband met coronamaatregelen kan het zijn dat activiteiten en evenementen niet of in aangepaste vorm plaatsvinden. Kijk daarom altijd voorafgaand aan het bezoek op paleishetloo.nl voor de actuele informatie.

De paleistuinen van het Loo zijn vanaf woensdag weer geopend voor het publiek. (Foto: Paleis het Loo)

Ook de Hortus Botanicus in Leiden opent woensdag de deuren. Wel alleen als buitenlocatie, de tropische kassen en de Wintertuin blijven gesloten. Bezoekers hebben de keuze uit twee looproutes die in de tuin staan aangegeven. In de maand mei staat de Chinese tuin centraal. Voor de maand juni is het thema Vleesetende planten.

In de Hortus Leiden zijn de kassen niet toegankelijk, buiten zijn twee looproutes aangegeven. (Foto: Shutterstock)

De Kasteeltuinen Arcen waren al even op als testlocatie in april. Vanaf woensdag zijn de tuinen – op afspraak – weer gewoon te bezoeken. In de Water- en Beeldentuin exposeert beeldend kunstenaar William Sweetlove bijzondere werken. Sweetlove, geboren in Oostende, is schilder, beeldhouwer en assemblagist die pop-art kunstwerken maakt met een sociaal kritisch karakter. Van 10 t/m 14 juni vindt in het Rosarium en in het kasteel het Rozenfestijn plaats.

In de Water- en Beeldentuin van kasteel Arcen exposeert beeldend kunstenaar William Sweetlove bijzondere werken. (Foto: Kasteel Arcen)

In Aalsmeer is de Museum de Historische Tuin weer geopend. Voor de Historische Tuin komt de heropening op een goed moment. Steeds meer gewassen staan in bloei en een wandeling over het 450 meter lange perceel is dan ook een ontdekkingstocht van kleuren en geuren. In dit ‘levende museum’ krijgt de bezoeker een overzicht van de Aalsmeerse tuinbouw van ongeveer 1700 tot 1960. In historische volgorde zien bezoekers de teelten van onder andere fruit, vormculturen, sierheesters en rozen. De binnenruimtes zijn gesloten.

Museum de Historische Tuin is vanaf woensdag 19 mei weer open voor publiek. De binnenruimtes blijven voorlopig nog gesloten, maar de prachtige tuin is volop te bewonderen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties