Campagne ’Meer groene steden voor Europa’ van start in dertien landen

  In januari start promotiecampagne ’Meer groene steden voor Europa’. Dertien Europese landen doen mee aan de campagne die loopt tot eind 2023.

  De internationale EU-campagne ’Meer groene steden voor Europa’ richt zich op politici, stedenbouwkundigen, gemeenten, projectontwikkelaars en andere professionals over het belang van groen landschap. De campagne loopt van januari 2021 tot eind 2023.
  De eerste driejarige Green Cities-campagne is eind 2020 afgerond. De ‘Green Cities for a Sustainable Europe’, gefinancierd door de Europese Commissie, is gestart in 2018 en loopt in België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland , Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

  Zonder Verenigd Koninkrijk

  Het VK doet vanwege Brexit niet meer mee, terwijl Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Polen, Portugal en Zweden zich aansluiten bij de nieuwe campagne 2021-2023.

  De campagne ’Meer groene steden voor Europa’ start in januari 2021 en loopt tot eind 2023.

  Deze week hebben de European Nurserystock Association (ENA) – vertegenwoordigd door president Jan-Dieter Bruns, en CHAFEA – het Consumer, Health, Agriculture and Food Executive Agency van de Europese Commissie – de subsidieovereenkomst van ’meerdere miljoenen’ euro’s ondertekend. Dankzij financiële inbreng van nationale boomkwekerij- en handelsorganisaties en een aanzienlijke cofinanciering door de Europese Unie, kan de campagne volgens de initiatiefnemers een substantiële impact hebben.
  In Nederland leveren Royal Anthos, iBulb, Royal FloraHolland en LTO Vakgroep bomen, vaste planten en zomerbloemen, de cofinanciering.

  Verstedelijking

  De initiatiefnemers zien intense verstedelijking, stijgende zorgkosten en klimaatproblemen in de dertien deelnemende landen als gevolg van stormen, hitte, droogte en hevige regenpieken. Volgens hen is de meerwaarde van groen als kostenefficiënte oplossing voor deze problemen bewezen.

  De volgende ENA-leden zijn overeengekomen om bij te dragen aan de EU-campagne 2021-2023: België, Bulgarije, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Nederland, Polen, Portugal en Zweden.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties