Tuin en Landschap Tips Cursussen plantenkennis in de Botanische Tuinen Utrecht

Cursussen plantenkennis in de Botanische Tuinen Utrecht

0

De Botanische Tuinen Utrecht organiseren ook dit jaar weer verschillende cursussen plantenkennis voor professionals. Dit voorjaar staan onder meer een Bloemenweidecursus, de cursus Vaste planten: efficiënte toepassing en onderhoud en een Studiedag Stinzenplanten op het programma.

In de Bloemenweidecursus leren cursisten hoe een bloemenweide werkt, hoe je onderzoek en voorbereidingen doet, wat er komt kijken bij aanleg en beheer van bloemenweides en hoe je de promotie en communicatie richting belanghebbenden aanpakt. De cursus wordt gegeven bij de Botanische tuinen door kwekerij Cruydt-Hoeck op twee middagen, 21 februari en 6 juni.

Nieuwe inzichten
In de cursus Vaste planten: efficiënte toepassing en onderhoud komen de nieuwste inzichten op het gebied van vaste plantengebruik aan de orde om duurzaam een beplanting aan te leggen en te beheren. Drie dagen verspreid over het seizoen maken het mogelijk om de theorie met voorbeelden uit de verschillende beplantingen in de Botanische Tuinen te illustreren. De cursus duurt drie dagen (vrijdag 22 maart, 14 juni en 20 september) en wordt gegeven door Cor Bras (WICO planten) en Gerard van Buiten (hortulanus).

De studiedag stinzenbeplantingen behandeld de planten zelf, de historie, en de ecologie. Daarnaast legt cursusleider en hortulanus Gerard van Buiten uit hoe tuinbazen van vroeger de aanplant en ontwikkeling van stinzenplanten bevorderden, en hoe wij in onze tuinen en parken ons voordeel met die oude techniek kunnen doen. De studiedag vindt plaats op 15 maart.

Voor meer informatie en inschrijven voor de cursussen klik hier.

 

Peter Bennink
Vakredacteur Peter Bennink werkt sinds 2008 bij Hortipoint. Hij is opgeleid tot vakbekwaam hovenier en schrijft onder meer over aanleg en onderhoud van particuliere tuinen en openbaar groen, gebouwgebonden groen, boomverzorging en sortiment.

Reageer op dit artikel

avatar