Deadline voor inzenden verborgen tuinen twee weken uitgesteld

De deadline om ontwerpen in te sturen voor het themanummer dat Tuin en Landschap met de NVTL maakt, is uitgesteld tot en met 14 april. Vooral de jaren ’50, ’60 en ’70 kunnen nog inzendingen gebruiken.

Themanummer 100 jaar tuinarchitectuur

In 2022 bestaat de Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur (NVTL) honderd jaar. Daarom is het thema voor het themanummer: honderd jaar tuinarchitectuur in tien privé-tuinen. Voor dit nummer zijn we op zoek naar ’verborgen tuinen’. Tien privé-tuinen die samen honderd jaar tuinarchitectuur vertegenwoordigen.

Uit elk decennium één tuin

Het themanummer behandelt uit elk decennium uit het honderdjarig bestaan van de vereniging een voorbeeldtuin. De NVTL roept daarom haar leden op om in het archief te duiken en ’verborgen’ tuinontwerpen uit de afgelopen decennia in te sturen. Particuliere tuinen met een bijzonder verhaal, die de tijdgeest verbeelden en de tand des tijds hebben doorstaan. Ook reconstructies en co-creaties zijn welkom.

NVTL-leden stemmen zelf

Een beoordelingscommissie toetst de ingezonden tuinen en draagt per tijdvak drie tuinen voor. Vanaf mei kunnen leden van de NVTL stemmen. Daarmee kiezen zij zelf de meest toonaangevende tuinen van de afgelopen eeuw in Nederland. Deze tien tuinen zullen in het TenL-themanummer in woord en beeld worden besproken.

De beoordelingscommissie bestaat uit: Jan Janse (NVTL-bestuur), David de Boer (Young NVTL) Hanneke Toes (landschapsarchitect), Johan Meeus (landschapsarchitect), Miranda Vrolijk (Tuin en Landschap) en Saskia de Wit (TUD Bouwkunde).

Voor meer informatie en het inschrijfformulier kijk op www.nvtl.nl.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties