Derde keer in een maand vondst illegale middelen

  De NVWA heeft voor de derde keer in een maand tijd een grote hoeveelheid illegale bestrijdingsmiddelen in beslag genomen. Donderdag 8 juli troffen inspecteurs een grote hoeveelheid niet in Nederland toegelaten gewasbeschermingsmiddelen aan bij twee panden in de provincie Flevoland.

  De NVWA startte een strafrechtelijk onderzoek, nadat bij de douane informatie was binnengekomen dat niet toegestane middelen werden opgeslagen in een garagebox en dat daarin werd gehandeld. In de opslagplaats vonden inspecteurs en rechercheurs 350 liter niet in Nederland toegelaten middelen tegen onkruid, met name grote hoeveelheden Roundup.

  Grote hoeveelheden niet-toegelate Roundup zijn aangetroffen in een garagebox in Flevoland. (Foto: NVWA)

  Snel speurwerk van de NVWA heeft vervolgens geleid tot het aanhouden van een afnemer van deze middelen. Ook tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De gewasbeschermingsmiddelen zijn afgevoerd en worden zo snel mogelijk vernietigd.

  Derde keer in één maand

  Het is de derde keer in een maand tijd dat de NVWA een grote partij illegale middelen aantreft. Op 9 juni zijn bij een boomkwekerij in het oosten van het land 2.000 liter niet-toegestane middelen gevonden. Op 30 juni zijn bij een particulier 178 liter illegale onkruidverdelgers, met name Roundup, in beslag genomen.

  De NVWA kondigde eind vorig jaar al aan strenger te zullen optreden tegen overtredingen en extra te gaan controleren op de aanwezigheid van niet toegelaten middelen.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties