Donkergroen en Ginkel Groep stimuleren biologische plantenteelt

  Donkergroen en Koninklijke Ginkel Groep laten voor het plantseizoen 2018 30.000 biologische vaste planten kweken om te gebruiken in hun projecten. De groenvoorzieners willen de biologische teelt van planten zo een boost geven.

  Het geringe aanbod aan biologische planten is volgens de groenbedrijven niet alleen aan de kwekers te wijten, hier geldt namelijk het principe van vraag en aanbod. Kwekers kweken geen biologische planten zolang er geen vraag naar is.

  Om deze cirkel te doorbreken laten Donkergroen en Koninklijke Ginkel Groep in 2018 30.000 biologische vaste planten kweken door Nederlandse biologische kwekerij Dependens uit Bennekom.

  Skal-gecertificeerd

  Biologisch kweken is de meest duurzame manier om planten en bomen te cultiveren. Dit houdt in dat er geen chemicaliën en kunstmest worden gebruikt, maar er wordt samengewerkt met de natuur. Kwekerij Dependens is Skal-gecertificeerd, zij worden regelmatig gecontroleerd op het naleven van de Europese biologische regelgeving.

  Insecten

  De bedrijven hopen hiermee een impasse te doorbreken en meer opdrachtgevers en hoveniers in Nederland te inspireren om duurzaam plantmateriaal te gebruiken. „Door de toenemende intensivering van landbouw, het gebruik van pesticiden en verstedelijking hebben insecten steeds meer moeite om te overleven. Dit is nog een belangrijke reden om biologische beplanting te gebruiken die aantrekkelijk is voor vogels, vlinders en insecten, maar die ook elk seizoen een ander beeld biedt.”

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties