Dunnett en Kingsbury beantwoorden vragen via Zoom

Altijd al vragen willen stellen aan Nigel Dunnett of Noel Kingsbury? Dat kan. Op dinsdag 7 april geven ze via Zoom een webinar waarbij iedereen zich kan aansluiten.

Zowel Nigel Dunnett als Noel Kingsbury zal ingaan op de praktische zaken van het toepassen van een naturalistische beplanting. Dit doen ze aan de hand van hun eigen tuin. Dunnett over zijn relatief jonge tuin in Yorkshire en Kingsbury over zijn oude tuin in Herefordshire. Aan het einde van het webinar kunnen de deelnemers vragen stellen aan de Britse ontwerpers.

Cursus Luc Engelhard uitgesteld
Het webinar wordt georganiseerd door Garden Masterclass van Kingsbury. Alle garden masterclasses die voor de komende periode gepland stonden, zijn door de coronamaatregelen uitgesteld naar later dit jaar. Zo is de cursus die aanvankelijk in mei bij Luc Engelhard in Kockengen zou plaatsvinden, verzet naar 23 september.

In plaats van de cursusdagen op locatie wil Garden Masterclass groenprofessionals via podcasts, video’s en webinars blijven informeren. Het webinar met Dunnett en Kingsbury vindt plaats op donderdag 7 april om 16.00 uur (Nederlandse tijd) en je kunt via Zoom aanmelden (Meeting ID: 913 097 806). Voor meer informatie zie www.gardenmasterclass.org/online.

Hoogleraar en beplantingsexpert
Nigel Dunnett is een expert in beplanting. Hij is hoogleraar Plantontwerp en Vegetatieve Ecologie aan de Universiteit van Sheffield en heeft diverse grote beplantingsprojecten op zijn naam staan. Zo was hij medeverantwoordelijk voor het beplantingsontwerp van het Olympic Park in Londen maar bijvoorbeeld ook van de buitenruimte van The Barbican in de Britse hoofdstad.

Noel Kingsbury is in Nederland vooral bekend als auteur van de boeken over Piet Oudolf. Hij heeft daarnaast nog vele andere boeken, columns en blogs over tuinieren en plantwetenschappen geschreven. Ook ontwerpt hij zelf tuinen.

The Barbican Nigel Dunnett
De door Nigel Dunnett ontworpen beplanting van The Barbican in mei. (Foto: Miranda Vrolijk)

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties