VBW: routekaart lange termijn – zonder lockdown – blijft nodig

  VBW is tevreden met de versoepelingen ‘richting normaal’ die het kabinet dinsdagavond 15 februari heeft aangekondigd. Wel blijft de brancheorganisatie druk uitvoeren op het kabinet om de regels omtrent quarantaine en isolatie nog verder te verbeteren en vraagt het om een langetermijnstrategie, waarbij geen lockdowns meer zullen worden ingesteld.

  VBW heeft ook de afgelopen weken bij het kabinet gepleit op verdere versoepelingen van de isolatie- en quarantainemaatregelen om de werkbaarheid in de bedrijven te vergroten. ‘We streven ernaar dat in de komende weken op gebied van zowel quarantaine als isolatie nog verdere verbeteringen gaan komen. Het eerstvolgende meetmoment wordt verwacht op 15 maart. Voor de lange termijn hebben we er ook voor gepleit om tot een echte routekaart te komen, waarbij het uitgangspunt geen lockdown is. De winkels dienen dus structureel open te blijven, al dan niet met enige en passende beperking’, aldus de brancheorganisatie.

  Enorm blij

  VBW zegt ‘enorm blij’ te zijn dat de winkels en vrijwel alle andere sectoren vanaf 25 februari weer onbeperkt open mogen. Alle versoepelingen die voor bloemisten en andere ondernemers in de bloemenbranche gaan gelden, heeft de brancheorganisatie op haar website op een rijtje gezet.

  Bron: VBW | Foto: Shutterstock

  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Log in
  1 jaar geleden

  The point of view of your article has taught me a lot, and I already know how to improve the paper on gate.oi, thank you. https://www.gate.io/fr/signup/XwNAU

  nimabi
  6 maanden geleden

  Thank you very much for sharing, I learned a lot from your article. Very cool. Thanks. nimabi