Eerste certificaten Groene Lijst uitgereikt

Dinsdag werden in de Tuinen van Appeltern de eerste Groene Lijst-certificaten uitgereikt. Dit certificaat wordt uitgereikt aan opleidingsbedrijven die zich bijzonder inspannen voor het vakonderwijs.

De Groot Hoveniers, De Overhaag en Ruinard Hoveniers hebben als eerste bedrijven het certificaat in ontvangst genomen. Titia Bredée, bestuursvoorzitter van Helicon Opleidingen, en VHG-directeur Egbert Roozen reikten de eerste certificaten uit.

Van rechts naar links: Martijn de Groot (De Groot Hoveniers), Ivo Hermsen (De Overhaag), Titia Bredée (Helicon), Bas Ruinard (Ruinard Hoveniers) en Egbert Roozen (VHG).
Samenwerking

De Groene Lijst is een initiatief van Branchevereniging VHG. Deze wordt uitgereikt aan opleidingsbedrijven die zich bijzonder inspannen voor het vakonderwijs. In de verklaring van de Groene Lijst geven bedrijven aan dat zij de begeleiding van studenten serieus nemen en goede stageplaatsen aanbieden.

Daarnaast verklaren zij beschikbaar te zijn voor activiteiten met de school. Dit kan een gastles of excursie zijn. Maar kan ook betekenen dat het bedrijf voorlichting over het groene vak geeft aan een VMBO-school in de regio of beschikbaar is voor een open dag.

Groene Hotspot

Studenten van Helicon worden vanaf dit schooljaar geplaatst bij bedrijven die de Groene Lijst ondertekend hebben. Helicon Opleidingen onderzoekt daarnaast de mogelijkheid om de Groene Lijst op meerdere locaties van de onderwijsinstelling in te voeren. VHG is op dit moment in gesprek met meerdere scholen om de Groene Lijst in het kader van de Groene Hotspot ook daar te introduceren.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties