Eerste najaarsstorm trekt woensdag over Nederland

  Nederland krijgt woensdag te maken met de eerste najaarsstorm. In het Waddengebied kan windkracht 10 worden bereikt, langs de kust windkracht 9.

  Weerplaza waarschuwt voor de eerste herfststorm van dit najaar. „We houden rekening met zware tot zeer zware windstoten, overlast in de woensdagochtendspits, afgewaaide takken en mogelijk ook her en der ontwortelde bomen.”

  Zuidwesterstorm

  De storm begint woensdag vroeg in de ochtend langs de westkust. De uren daarvoor heeft het in het hele land al enige tijd geregend waarna tegen de ochtend de wind pal langs de kust aanzwelt tot zuidwesterstorm, windkracht 9.

  Vanwege de vele regenval van de afgelopen dagen is de grond losser dan normaal. Bovendien staan de bomen nog vol in het blad waardoor deze meer wind vangen en eerder om kunnen waaien.

  Code geel

  Het KNMI heeft voor woensdag voor de provincie Flevoland code geel afgegeven in verband met zware windstoten van 75 tot 90 km per uur. Voor de kustgebieden geldt code oranje. Het KNMI waarschuwt dat verkeer en buitenactiviteiten hinder kunnen ondervinden.

  In Flevoland vindt van dinsdag tot en met donderdag de tweejaarlijke mechanisatiebeurs GroenTechniek Holland plaats. Op het beursterrein in Biddinghuizen staan 170 standhouders met 450 merken, waarbij het grootste gedeelte zich in de buitenlucht afspeelt.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties