Regio Boskoop krijgt eigen hoveniersopleiding

  Yuverta start in september met een hoveniersopleiding in Boskoop. Vanuit de sector is al langere tijd behoefte aan een BBL-opleiding hovenier in het Groene Hart. Er is grote vraag naar jongeren om op te leiden voor werk in het groen.

  Het leerwerktraject van deze opleidingen op niveau 2 en 3 bestaat uit vier dagen werken en één dag theorie. Op deze manier wordt de student klaargestoomd tot volwaardig werknemer, inclusief de laatste kennis in het groen. Naast deze opleiding blijft Yuverta ook de opleiding Teelt en techniek met specialisatie Boomteelt aanbieden in Boskoop.

  Opleiding op mbo-niveau

  Voorheen werd de hoveniersopleiding door Wellant verzorgd in Gouda, maar sinds het stoppen van de opleiding daar, is Yuverta mbo Aalsmeer de dichtstbijzijnde aanbieder van een hoveniersopleiding op mbo-niveau in de regio. Met het aanbieden van deze opleiding in de regio Boskoop krijgt het Groene Hart weer een groene opleiding op mbo-niveau.

  De opleiding sluit goed aan bij de economische activiteiten in de groene sector in de regio. Er wordt uitgegaan van een zelfstandig startende groep met minimaal 15 deelnemers. Met betrekking tot de beroepspraktijkvorming zijn er in de regio erg veel leerwerkplekken beschikbaar. Yuverta kan helpen bij het vinden van een geschikt leerwerkbedrijf. De deelnemer krijgt een baangarantie voor de duur van de opleiding en is bij gebleken geschiktheid zeker van een baan. Aanmelden vindt digitaal plaats via de website van Yuverta mbo Aalsmeer.

  Greensales

  In februari start in Noordscheschut de VHG Branche-opleiding Aankomend Hovenier. Deze is opgezet door Greensales samen met het Zone College, TerraNext, VHG en een aantal hoveniersbedrijven. De opleiding is geschikt voor mensen die al bij een hovenier werken en hun kennis en vaardigheden willen uitbreiden. Of voor mensen die een carrièreswitch willen maken naar het groen. Bij een deelname van minimaal 10 studenten start de opleiding.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties