ENA: ’Promotie stedelijk groen in belang van ons allemaal’

  Zeven landen die lid zijn van de European Nurserystock Association, steken de komende drie jaar meer dan €2 miljoen in de promotie van de voordelen van stedelijk groen.

  Dat zei ENA-president Tim Edwards woensdag op de traditionele receptie van de Europese boomkwekersbond op de IPM, in de stand van de Duitse bond BdB. „Met groen in steden bedoelen wij de levende delen, dus boomkwekerijproducten.”

  De ENA-receptie was in de BdB-stand, met ENA-voorman Tim Edwards tweede van links en BdB-voorman Helmut Selders tweede van rechts. IPM-baas Oliver P. Kuhrt (rechts) was er ook bij.

  Het grootste deel van het promotiegeld is EU-subsidie. De subsidie is toegekend aan het promotieprogramma De Groene Stad/The Green City. Dat maakte handelsbond Anthos al voor kerst bekend. Aanvankelijk zou de promotie €1,7 miljoen kosten, maar volgens de ENA gaat het dus om nog veel meer: meer dan €2 miljoen.

  De ENA met de Nederlandse vertegenwoordiging (vanuit Anthos en LTO Vakgroep) voorop had flink gelobbyd in Brussel voor de toekenning. „Daar zijn we ontzettend blij mee”, zei Edwards op de IPM.

  De zeven ENA-landen die De Groene Stad-activiteiten voortzetten, zijn Nederland, België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Frankrijk en Engeland. „De promotie is in het belang van ons allemaal”, aldus Edwards.

  Boomkwekers en vertegenwoordigers uit ENA-landen kwamen aan het eind van de beursdag bijeen, onder het genot van een hapje en een drankje.

  Foto’s: Arno Engels

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties