Entreeopleiding zorgt voor doorstroomkansen

  Vanaf aankomend schooljaar biedt Helicon MBO Nijmegen dier- en hoveniersopleidingen op alle mbo-niveaus aan. Nieuw in het opleidingspalet van de school is de entreeopleiding richting Dier, speciaal voor studiekiezers zonder diploma’s van 16 jaar of ouder. Deze niveau 1-opleiding biedt Helicon MBO Nijmegen ook aan in de richting Hovenier. Dat biedt studiekiezers met interesse in dieren of tuin en landschap volop doorstroomkansen.

  Een entreeopleiding is dé manier om zonder diploma’s, een mbo-diploma te behalen dat toegang biedt tot vervolgonderwijs. De opleiding duurt één jaar. Studiekiezers zonder diploma’s die op 1 augustus 16 jaar of ouder zijn, kunnen starten met de BBL-opleiding.

  Hogerop

  „Studenten die bij ons binnenkomen op de entreeopleiding plant, dier of (groene) leefomgeving willen heel graag een vak leren en doorstromen naar een hoger niveau”, aldus Eva Vermeulen, contactpersoon entreeopleiding bij Helicon MBO Nijmegen. „Ze gaan bij deze opleiding één dag per week naar school, de overige dagen werken ze bij een bedrijf. Het is mooi om te zien dat onze entreestudenten deze kans aangrijpen om hogerop te komen in de arbeidsmarkt.”

  Studenten kunnen bij de start van de opleiding kiezen voor ‘Hovenier’ of ‘Dier’ óf ze kunnen eerst 10 weken kennismaken met beiden richtingen en daarna een keuze maken. Helicon MBO Nijmegen biedt, naast de entreeopleiding richting Hovenier, ook de opleidingen Hovenier (niveau 2 en 3) en Tuin- en landschapsinrichting (niveau 4) aan. Hierbij staan het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van de ideale groene omgeving centraal.

  Baanzekerheid

  Arjan Barink, teamleider bij Helicon MBO Nijmegen: „De baanzekerheid in deze branche is groot. Studenten die op MBO-niveau hun studie afronden, hebben veel baankansen.” Studenten die de entreeopleiding richting Hovenier volgen, worden opgeleid tot assistent Hovenier.

  Als afgestudeerd hovenier heb je grote baanzekerheid. (Foto: MBO Helicon Nijmegen)

  „Als assistent Hovenier voer je taken uit zoals onderhoud aan tuinen, plantsoenen, verzorgen van gewassen, materialen en middelen. Doordat wij ook niveau 2 t/m 4 opleidingen in huis hebben, zijn er veel kansen om door te stromen en daarmee hogerop te komen in de arbeidsmarkt. Daarnaast werken we intensief samen met het bedrijfsleven in de regio, dat biedt gemotiveerde studenten een goed perspectief op een baan.”

  Deadline

  De wettelijk deadline voor het aanmelden voor een mbo-opleiding lag dit jaar op 1 mei. Mbo-scholen zijn inmiddels niet meer verplicht om iedere student aan te nemen, maar bij Helicon MBO Nijmegen zijn in de meeste klassen, ook bij de nieuwe entreeopleiding, nog een aantal plaatsen beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen een rondleiding aanvragen via info.mn@helicon.nl. Meer informatie is te vinden op www.mbonijmegen.nl.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties