EO-actie resulteert in ruim 65.000 nieuwe bomen

De actie ‘Nederland Plant Bomen’ heeft de aanplant van 65.731 bomen opgeleverd. De actie is een samenwerking van Staatsbosbeheer en de Evangelische Omroep. Voor €7,50 kon iedereen een boom kopen op de website nederlandplantbomen.nl. Een deel van de bomen is al daadwerkelijk geplant.

Het overgrote deel van de ruim 65.000 bomen zal in het komende boomplantseizoen worden neergezet. Deze komen verspreid door heel Nederland, in alle provincies te staan.

Aan de actie was ook een gelijknamig tv-programma van de EO verbonden. Presentator Bert van Leeuwen is trots op het behaalde resultaat en kijkt tevreden terug. „Wat een ontzettend mooi aantal. Ik wil iedereen bedanken die een boompje heeft bijgedragen,” aldus de EO-presentator. Hij benadrukt dat Nederland een stuk groener is geworden met behulp van deze actie. „Dat is goed voor het klimaat én geeft ons en de volgende generaties nog meer ruimte om te genieten van de prachtige natuur in eigen land.”

Kinderen halen bijna €12.000 op

Naast het programma ‘Nederland Plant Bomen’ was er ook een EO-programma voor kinderen te zien dat met de boomplantactie verband hield. Het programma ‘Zapp Your Planet’ moedige kinderen aan om op creatieve manieren geld op te halen voor nieuwe bomen. In totaal is er €11.640 opgehaald. Presentatrice Anne-Mar Zwart kijkt net als haar collega Van Leeuwen met een trots gevoel terug. „Van cupcakes bakken, het organiseren van sponsorlopen tot aan het inleveren van zakgeld: ik wil alle kinderen die geld hebben ingezameld bedanken!”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties