De Boomkwekerij Nieuws EPS steunt opwaarderen groenafval en inkoopbeurzen

  EPS steunt opwaarderen groenafval en inkoopbeurzen

  0

  Stichting European Plant Support gaat stichting Vitale Circulaire Organische Economie financieel steunen. De steun aan de samenwerkende inkoopbeurzen in Zuid-Nederland wordt in 2020 voortgezet.

  EPS heeft besloten om VICOE te steunen met €5.000, omdat de doelstellingen van beide stichtingen goed op elkaar aansluiten. Zo steunt EPS onder andere innovaties in de boomkwekerij, en VICOE stimuleert het opwaarderen van organische reststromen tot producten die weer inzetbaar zijn in bijvoorbeeld de kwekerij.

  VICOE zet onder andere in op de aanleg van zogenoemde wormenhotels, de verwerking van maaisel en het verzamelen van groen afval bij kwekers en groenvoorzieners. Deze stichting is ontstaan vanuit een werkgroep van Treeport Zundert. Die ondersteunt VICOE sinds januari met personele invulling. Verder is er samenwerking met de ZLTO, Fruitport, waterschap Brabantse Delta, gemeente Zundert en andere lokale overheden en bedrijven.

  EPS zet verder de steun aan de vier Zuid-Nederlandse inkoopbeurzen voort: Groenbeurs Haaren, Groenbeurs Brabant (Best), TreeVention (Venlo) en vakbeurs GrootGroenPlus (Zundert). Dit omdat de samenwerking op het gebied van PR een succes blijkt, aldus EPS op de site van GrootGroenPlus.

  Foto: Shutterstock

  Arno Engels
  Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

  Reageer op dit artikel

  avatar