Festival Chaumont open: ’We moeten terug naar Moeder Aarde’

Het internationale tuinenfestival in het Franse Chaumont-sur-Loire is sinds zaterdag 16 mei open. Door de coronacrisis is dat drie weken later dan gepland.

In de maanden mei en juni dienen bezoekers wel zelf vooraf hun entreekaartje te reserveren en uitgeprint mee te nemen. Ze kunnen kiezen om ’s morgens te gaan van 10 tot 14.00 uur of later op de dag van 14.00 tot 19.00 uur. De restaurants blijven voorlopig gesloten en bezoekers wordt geadviseerd een mondkapje te dragen.

Zij zullen voorlopig alleen uit Fransen bestaan, omdat het voor buitenlanders vooralsnog  niet mogelijk is om zonder geldige reden door Frankrijk te reizen. Eind mei maakt het Franse kabinet meer bekend of het deze zomer gemakkelijker wordt om als buitenlander het land te bezoeken.

Meer respect voor het wonder van het leven
Er zijn in Chaumont-sur-Loire ruim twintig nieuwe festivaltuinen aangelegd rondom het thema Return to Mother Earth. De organisatie van het festival noemt het thema vanwege de coronacrisis actueler dan ooit. „Omdat het oproept tot een terugkeer naar een andere relatie met de natuur. Met meer respect voor het wonder van het leven en van de biodiversiteit. Deze tuinen, met zeer uiteenlopende voorstellen, zullen ons uitnodigen om opnieuw contact te leggen (…) met Moeder Aarde.’’

Een van de tuinen – Dans les yeux de Mère Nature – is gemaakt door het Nederlandse bureau MAAK in Amersfoort. De festivaltuinen zijn normaliter tot ver in het najaar te bezichtigen.

Chaumont-sur-Loire 2020 Return to mother Earth

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties