Gardenista verhuist naar Zwolle

Gardenista verhuist naar landgoed Havezate Den Alerdinck nabij Zwolle. Bovendien vindt het groenfestival een week eerder plaats dan eerder was aangekondigd: van 13 t/m 17 mei.

Havezate Alerdinck - Gardenista
Landgoed Havezate Den Alerdinck in Laag-Zuthem (Foto: via Wikipedia)

Vorig jaar vond de eerste editie van Gardenista plaats bij Kasteel Ophemert. Deze locatie van 5 ha is echter te klein volgens Wilma Walenberg van Gardenista. „Vorig jaar stond het terrein al best vol, we kunnen daar niet verder groeien.’’

Uitbreiden tot 15 ha
De nieuwe locatie, landgoed Havezate Den Alerdinck in Laag-Zuthem, heeft binnen de grachten 7 ha terrein voor de beurs ter beschikking. Bovendien is er de mogelijkheid om in de toekomst uit te breiden tot 10 of zelfs 15 ha. Daarnaast kunnen de gebouwen gebruikt worden voor lezingen en presentaties. Ook bevinden de parkeerplaatsen zich dichter bij de entree dan bij Ophemert het geval was.

Aangepaste data
De verandering van locatie heeft echter wel tot gevolg dat de data zijn aangepast. In plaats van 20 t/m 24 mei, vindt Gardenista nu plaats van 13 t/m 17 mei. Het thema dit jaar is Leef in het groen, dat staat voor het goede gevoel dat groen kan geven.

Op Gardenista verzamelen zich zo’n 170 exposanten met groene producten en diensten. Daarnaast worden er diverse showtuinen aangelegd die een vakjury zal beoordelen. Verder kunnen bloemisten strijden om de titel Beste bloemstylist van Gardenista 2020.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties