Gezocht: verborgen pareltjes voor themanummer

Voor het themanummer dat Tuin en Landschap elke twee jaar met de NVTL maakt, zijn we op zoek naar ‘verborgen tuinen’. Tien privé-tuinen die samen honderd jaar tuinarchitectuur vertegenwoordigen. Ontwerpen kunnen nog tot en met 31 maart worden ingezonden.

In 2022 bestaat de Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur (NVTL) honderd jaar. Daarom is het thema voor de speciale editie die de vereniging samen met TenL maakt: honderd jaar tuinarchitectuur in tien privé-tuinen.

Uit elk decennium één tuin

Het themanummer behandelt uit elk decennium uit het honderdjarig bestaan van de vereniging een voorbeeldtuin. De NVTL roept daarom haar leden op om in het archief te duiken en ’verborgen’ tuinontwerpen uit de afgelopen decennia in te sturen. Particuliere tuinen met een bijzonder verhaal, die de tijdgeest verbeelden en de tand des tijds hebben doorstaan. Ook reconstructies en co-creaties zijn welkom.

NVTL-leden stemmen zelf

Een beoordelingscommissie toetst de ingezonden tuinen en draagt per tijdvak drie tuinen voor. Vanaf mei kunnen leden van de NVTL stemmen. Daarmee kiezen zij zelf de meest toonaangevende tuinen van de afgelopen eeuw in Nederland. Deze tien tuinen zullen in het TenL-themanummer in woord en beeld worden besproken.

Tot en met woensdag 31 maart 2021 kunnen ontwerpen worden ingezonden. Voor meer informatie en het inschrijfformulier kijk op www.nvtl.nl.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties