Gouden Zwaluw voor Klinkenbergerplas Oegstgeest

  Op donderdag 7 juni nam wethouder Jos Roeffen voor de gemeente Oegstgeest een Gouden Zwaluw in ontvangst van VNC-directeur Jaap Dirkmaat. Oegstgeest ontving de prijs voor de herinrichting van de Klinkenbergerplas.

  De Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VNC) spreekt van een  „Metamorfose van een eentonige ontgrondingsplas naar een oase van natuur en landschap, waar educatie en recreatie hand in hand gaan en waar men – omringd door flora en fauna – tot een weldadige rust komt’. over de herinrichting van natuur- en recreatiegebied de Klinkenbergerplas in Oegstgeest.

  Trots
  Jos Roeffen is erg trots op de Gouden Zwaluw voor Oegstgeest. „We zijn in 2015 gestart met de herinrichting. Natuurontwikkeling was al direct een belangrijk doel. Uit de gesprekken met huidige en toekomstige gebruikers van het gebied, binnen en buiten Oegstgeest, kwamen al snel ideeën voor meer natuur bij de Klinkenbergerplas. De oeverzwaluwkast, de natuurspeelplaats, de aanplant van fruitbomen en de keuze voor inheemse en bijenvriendelijke beplanting laten zien dat mens en natuur in Oegstgeest goed samengaan. Ons toch al groene dorp is een natuur- en recreatiegebied rijker. Dat de nominatie vanuit een omwonende komt, maakt deze prijs des te meer bijzonder.”

  De Gouden Zwaluw
  De VNC reikt deze prijs uit aan personen of organisaties die zich ingezet hebben om de natuur in de straat, wijk of stad te bevorderen. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje en een oorkonde.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties