Groen sneltestpark op kwekerij maandag open

Maandag gaat in Baarn het ‘groenste sneltestpark van Nederland’ open. Het gaat om een teststraat op het terrein van Bomencentrum Nederland.

Op de parkings zijn tien testlocaties voor zowel particulieren als bedrijven ingericht. „Het idee werd ingegeven door het feit dat we hier nu minder congressen en bijeenkomsten hebben”, vertelt Hans Blokzijl van Bomencentrum Nederland. „Normaal verwelkomen we hier 70.000 mensen per jaar. Dus ging ik op zoek naar een zinnige, vervangende activiteit die past in deze gezonde omgeving met al zijn natuurlijke buitenruimte. Zo is het idee voor dit groene sneltestpark geboren.”

IJskoude sfeer

Bij het realiseren van het Baarnse sneltestpark stond één ding voorop. De tests moeten niet alleen betrouwbaar en snel uit te voeren zijn, maar ook in een prettige sfeer en omgeving. Blokzijl: „We hebben eerst zo’n 25 bestaande locaties bezocht en schrokken van de ijskoude sfeer in veelal verlaten hallen op moeilijk vindbare plekken, waar het personeel urenlang in de uitlaatgassen staat. Mede daarom hebben we dit groene sneltestpark bedacht, waar je alle aandacht krijgt en binnen een kwartier weet waar je aan toe bent. Daarna kun je meteen je weg vervolgen. Of eerst nog even een koffie in de Jardin d’Hiverre halen of een wandeling door het park maken.”

Hans Blokzijl kijkt voor de opening nog even of de bordjes goed hangen. „Na de sneltest kun je koffie halen in de Jardin d’Hiverre of een wandeling door het park maken.” (Foto: Alpha Communications)
Toegevoegde waarde

De medische kant van het Baarnse sneltestpark wordt verzorgd door het team van de Larense tandarts/implantoloog Hans Beekmans. Deze stelde het professionele testteam samen dat onder leiding van een officiële arts functioneert. Deze ondertekent ook de medische certificaten van de Europees goedgekeurde COVID-19 tests. Beekmans: „Het is uniek wat er nu in Baarn is gerealiseerd. Hans Blokzijl tekent voor de experience, en mijn team en ik voor het medische deel. En ik ben helemáál trots op het feit dat de tests ondanks alle toegevoegde waarde betaalbaar zijn gebleven.”

In een groene omgeving een sneltest laten doen, dat kan vanaf maandag bij Bomencentrum Nederland in Baarn. (Foto: Alpha Communications)

Wie zich vooraf via www.sneltestpark.nl registreert en aanmeldt, is voor de algemene antigentest all-in €85 kwijt. Voor een antibody bloedtest om te weten of je corona hebt gehad, betaal je €35. Passanten zonder afspraak kunnen zich ter plekke registreren en betalen €25 extra. „Marktconforme prijzen,” aldus Beekmans. „Wij hanteren all-in tarieven voor extreem betrouwbare sneltests, inclusief een vitaminerijke bosvruchten-smoothie, btw en dokterscertificaat.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties