Groenondernemers positief gestemd over 1e kwartaal 2020

Van de ondernemers in de groensector is 36,6% positief tot zeer positief gestemd over het eerste kwartaal van 2020. Dat blijkt uit de poll die VHG begin december in het kader van de Economische Barometer heeft gehouden onder haar leden.

Van alle 301 respondenten verwacht 49,2% een gelijkwaardig resultaat te behalen ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Tegenover de positief gestemden staat een percentage van 14,3% dat negatief tot zeer negatief is.

Kijken we naar het totaalsaldo (het aantal positief gestemden min het aantal negatief gestemden) dan komt dat uit op 22,3%. Voor het eerste kwartaal van 2019 was dit nog 38,8%, voor 2018 zelfs nog 45%. Hoewel het aantal positief gestemden dus nog altijd groter is dan het aantal negatief gestemden, is er wel sprake van een neerwaartse trend.

Enquête Hortipoint

Uit een enquête die Hortipoint, uitgever van onder meer Tuin en Landschap, onlangs onder 450 lezers van haar vakbladen hield, kwam ook naar voren dat hoveniers en groenvoorzieners optimistisch zijn over 2020. Tegelijk uitten zij ook zorgen, over personeelstekorten en de steeds veranderende regelgeving van de overheid.

Abonnees van Tuin en Landschap ontvangen de resultaten van de enquête van Hortipoint bij het eerste nummer van 2020. Niet-abonnees kunnen de bijlage aanvragen via deze link.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties