GroeNoord neemt collega-dealer Jan de Winkel over

Vanaf januari 2020 neemt John Deere-dealer GroeNoord collega-dealer Jan de Winkel over. Voor mechanisatiebedrijf GroeNoord is dat een uitbreiding van 15 naar 19 vestigingen en 280 werknemers in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland. 

Alle medewerkers van Jan de Winkel behouden hun plaats binnen GroeNoord. Directeur Jan de Winkel krijgt de leiding over de verkoop van landbouwmachines in het oosten van Nederland.

Beide bedrijven houden zich beide bezig met verkoop, service, verhuur en ondersteuning van machines in de agrarische en tuin & park-sector. Daarbij ligt de focus op vooruitstrevende en duurzame technieken.

Zowel GroeNoord als Jan de Winkel ervaren dat de behoefte aan specifieke ondersteuning groeit bij de klant. Directeur Jan de Winkel: „Als schakel tussen steeds grotere en professionele landbouwbedrijven en -fabrieken moet je als dealer meekomen in kennis en vaardigheid. Bovendien delen GroeNoord en Jan de Winkel dezelfde bedrijfscultuur, gericht op service en een vertrouwensrelatie met de klant. We hebben de tijd genomen voor deze beslissing en de belangen van werknemers en klanten vooropgesteld. Dit is voor mezelf een goed moment om samen met GroeNoord verder te gaan en ik zie deze stap als de beste keus voor de medewerkers en klanten.”

Familiebedrijven

Jan de Winkel kent zijn oorsprong meer dan 100 jaar geleden in het Gelderse Brummen en is een echt familiebedrijf. Toen Jan de Winkel junior als tweede generatie in 1986 de zaak van zijn vader overnam, groeide het mechanisatiebedrijf verder uit en kon het zich meer gaan richten op de professionele markt.

GroeNoord is ontstaan uit vier familiebedrijven waarvan alle eigenaren een actieve functie bekleden binnen het bedrijf. De bedrijven nemen nu de tijd om elkaars beste elementen over te nemen. Jan de Winkel gaat op termijn onder de naam GroeNoord verder.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties