Tuin en Landschap nieuws Harry Pierik verfraait Gardenista-locatie

Harry Pierik verfraait Gardenista-locatie

0

De bekende tuinontwerper Harry Pierik uit Zwolle gaat Havezate Den Alerdinck verfraaien met vasteplantenborders, rozen en twee geveltuinen. Op het landgoed vindt van 13 t/m 17 mei het tuinevenement Gardenista plaats.

Harry Pierik
Tuinontwerper Harry Pierik

Landgoed Den Alerdinck is 35 ha groot en heeft een groot park met onder meer eeuwenoude bomen en een boomgaard. Bloemrijke borders ontbreken echter. Pierik gaat daar verandering in brengen. Hij krijgt daarbij hulp van de hoveniers Jan Steenge en Adriaan Mosterman.

De borders blijven permanent liggen. Momenteel vindt het grondwerk plaats. Eind april gaan de planten erin, zodat de borders Gardenista (13 t/m 17 mei) van een bloemrijk decor voorzien.

De benodigde planten worden geleverd door Coen Jansen, Marco van Noort, Peter van Bergenhenegouwen, Florensis, Peter van Rijssen, de Cruydt-Hoeck, Tuinland en Steven van Dalen.

 

Miranda Vrolijk
Miranda Vrolijk is vakredacteur bij Tuin en Landschap. Ze is sinds 2002 werkzaam bij Uitgeverij Hortipoint en in 2005 als vakredacteur bij Tuin en Landschap begonnen.

Reageer op dit artikel

avatar