Herman Vaessen en S-kwadraat Duurzaamste hovenier 2019

Herman Vaessen en S-kwadraat zijn woensdag uitgeroepen tot Duurzaamste hovenier van Nederland op de Groene Sector Vakbeurs. Vaessen won in de categorie bedrijven groter dan tien medewerkers, S-kwadraat in de categorie tot tien medewerkers. Zilver was er voor Hooft Hoveniers.

Er waren dit jaar drie bedrijven genomineerd voor de Duurzaamste hovenier van 2019. Omdat de bedrijven qua grootte enorm verschillen, en daardoor moeilijk onderling te vergelijken zijn, besloot de jury – evenals vorig jaar – om twee keer goud toe te kennen.

S-kwadraat

Tinka Chabot van S-kwadraat is een éénpitter die voornamelijk particuliere tuinen aanlegt. Ze doet dat hoofdzakelijk met wat ze in de tuin aantreft. Zonder vooropgezet plan wordt alles in de tuin hergebruikt. Dit levert organisch gevormde tuinen op met weelderig begroeide stapelmuren.

Tinka Chabot van S-kwadraat ontvangt uit handen van Lodewijk Hoekstra de felicitaties.(Foto: Ralph Mens)
Vaessen

Vaessen heeft zeventig werknemers in dienst, een aantal dat in het seizoen kan oplopen tot honderd man. Het Limburgse bedrijf blinkt uit qua personeelsbeleid. De medewerkers kunnen volop cursussen volgen om hun kennis bij te spijkeren. Daarnaast organiseert Vaessen zelf banendagen op het bedrijf om nieuwe medewerkers aan te trekken.

Vaessen innoveert volop: op het gebied van accugereedschap, energie en het toepassen van nieuwe duurzame materialen als Tilesystems, Rockflow en Miscanthus als mulchmateriaal. Verder werkt het Limburgse bedrijf veel samen met andere bedrijven om krachten te bundelen en kennis uit te wisselen.

Ralf Vaessen (midden) ontvangt uit handen van juryvoorzitter Ruud Snijders de door Husqvarna beschikbaar gestelde prijs. (Foto: Ralph Mens)

Alle genomineerden ontvingen een oorkonde met bloemen. Voor de winnaars was er bovendien een trofee en een door Husqvarna beschikbaar gesteld elektrisch apparaat.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties