Historische Tuin Aalsmeer krijgt subsidie door misgelopen inkomsten

  De Historische Tuin Aalsmeer ontvangt van de provincie Noord-Holland een tegemoetkoming van ruim 31.000 euro uit het provinciaal noodfonds voor culturele instellingen. Deze subsidie wordt gegeven voor misgelopen inkomsten in 2020 door COVID-19. Dat meldt de gemeente Aalsmeer op haar website.

  De provincie stelt 65% van de verwachte financiële schade beschikbaar wanneer de gemeente 35% bijdraagt. De gemeente Aalsmeer had al eerder de aanvraag voor steun van de Historische Tuin goedgekeurd en ruim 16.000 euro uit het gemeentelijke noodfonds beschikbaar gesteld.

  De Historische Tuin Aalsmeer geeft een overzicht van de Aalsmeerse tuinbouw vanaf ca. 1650 tot 1940. De tuin laat een doorsnee zien van de planten die door de eeuwen heen belangrijk zijn geweest voor de tuinbouwkundige geschiedenis van Aalsmeer.

  Grote uitdagingen
  Wilma Alink, wethouder cultuur bij gemeente Aalsmeer: “Ik ben heel blij dat we voor de Historische Tuin een beroep hebben kunnen doen op het fonds dat de provincie beschikbaar heeft gesteld. Culturele instellingen staan door COVID-19 voor grote uitdagingen. Door deze samenwerking met de provincie kan de Historische Tuin haar belangrijke werk voor onze gemeente ook in 2021 voortzetten. Dat is belangrijk voor Aalsmeer.”

  Tuinchef Dick Maarsen stond dit jaar als vakgenoot in het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij werkt al 31 jaar bij de Historische Tuin Aalsmeer.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties