Hitteplan tot en met woensdag van kracht

  De komende dagen blijft het warm in Nederland. Daarom is in delen van het land tot en met woensdagavond het Hitteplan van kracht. Het Hitteplan geldt voor de provincies Drenthe, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Flevoland, Noord-Brabant en Limburg.

  Ook mensen die buiten werken, moeten rekening houden met de warmte. Zo wordt aangeraden voldoende te drinken, dunne kleding te dragen die wel enige bescherming biedt tegen verbranding door de zon. Verder zonnebrandcrème aanbrengen op de huid, zo veel mogelijk in de schaduw blijven en lichamelijke inspanning in de middag beperken.

  Zonnekracht

  De kracht van de ultraviolette (UV ultraviolet ) straling van de zon is deze dagen hoog: tussen de 7 en 8. Dat betekent dat de huid al binnen 15 minuten kan verbranden. Bescherm u zelf dus tegen de zon. Het RIVM meet voortdurend de zonkracht. De actuele zonkracht vindt u op de website over zonkracht.

  Hittestress Calculator

  FNV heeft een Hittestress Calculator online staan. Hiermee kunnen werknemers zelf de hitte-index op hun werkplek berekenen. Hierbij wordt onder meer gekeken naar de temperatuur, luchtvochtigheid en geschatte stralingswarmte. Bij een te hoge hitte-index kunnen dan in overleg met de werkgever maatregelen worden genomen.

  Dakbedekkers

  In sommige branches, zoals bij dakbedekkers (ook voor groene daken), worden al maatregelen genomen. Zo werken de dakbedekkers van Kewodak met een hitteplan. „Kewodak laat medewerkers voldoende water drinken en probeert lichamelijke inspanning in de middag te beperken. Hierdoor zullen de medewerkers eerder en vaker van hun werkplek zijn.”

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties