Hortipoint Hoe behouden we onze wilde bomen en struiken?

Hoe behouden we onze wilde bomen en struiken?

0

Met de inheemse bomen en struiken gaat het niet goed in Nederland. De RCE organiseert daarom op 11 november een webinar over hoe we dit groene erfgoed kunnen behouden voor de toekomst.

Het Savelsbos in Zuid-Limburg herbergt diverse autochtone populaties, waaronder wilde zomerlindes en winterlindes. (Foto: Bert Maes)

Uit het rapport ’Behoud groen erfgoed’, opgesteld door Bert Maes en Lodewijk van Kemenade blijkt dat het ronduit slecht gaat met de inheemse bomen en struiken in Nederland. De helft van de soorten is zeldzaam en in hun voortbestaan bedreigd. Toch wordt dit nauwelijks opgemerkt. In beheersplannen van Natura 2000-gebieden bijvoorbeeld is weinig aandacht voor autochtone bomen en struiken, stelt Bert Maes.

Welke oplossingen zijn er?
Het webinar op 11 november gaat over de instandhouding van bedreigde populaties van wilde bomen en struiken in Nederland. Niet alleen de problemen worden benoemd, ook de oplossingen worden in kaart gebracht.

Iedereen kan het webinar ’Behoud groen erfgoed’ volgen. Deelname is gratis, aanmelden is wel noodzakelijk.

Miranda Vrolijk
Miranda Vrolijk is vakredacteur bij Tuin en Landschap. Ze is sinds 2002 werkzaam bij Uitgeverij Hortipoint en in 2005 als vakredacteur bij Tuin en Landschap begonnen.

Reageer op dit artikel

avatar