‘Houd je aan richtlijnen RIVM, ook in de natuur’

Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten verwachten grote drukte in natuurgebieden. Dit is op zich geen probleem, zolang bezoekers zich houden aan de richtlijnen van het RIVM.

Staatsbosbeheer schrijft op haar website: Houd je aan de richtlijnen van het RIVM: blijf binnen als je verkouden of grieperig bent en houd 1,5 meter afstand van elkaar. Ook als je buiten bent. Mijd speelbossen of andere speelplekken als het er druk is.

Ook worden bezoekers opgeroepen zoveel mogelijk met de fiets of te voet naar natuurgebieden te gaan. Veel parkeerplaatsen zullen vol zitten en op deze manier wordt ook de toestroom gespreid.

Foto: Ralph Mens
Broedseizoen

Verder moeten bezoekers zich houden aan de toegangsregels van het gebied. Het broedseizoen is begonnen. Dat betekent doorgaans dat je op de paden moet blijven, en dat de hond aan de lijn moet. Lees de borden in het gebied goed en houd je daar ook aan.

Ook Natuurmonumenten roept bezoekers op zich aan de richtlijnen te houden. Vanwege het coronavirus zijn alle bezoekerscentra en infopunten gesloten tot en met 6 april. Alle excursies in gebieden en bij bezoekerscentra zijn tot en met 6 april geannuleerd. Betaalde entree- en excursiegelden worden automatisch teruggeboekt.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties