Hoveniers ervaren hun werk niet als zwaar

  Hoveniers, kwekers en tuinders hebben de meest relaxte banen in Nederland. Tenminste, in een recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) geven zij aan een lage werkdruk te ervaren.

  Voor het bepalen van de werkdruk werd werknemers gevraagd of ze heel veel werk moesten verrichten en of ze erg snel of extra hard moesten werken. Het CBS heeft de werkdruk in drie gradaties gemeten: de snelheid in het werk, de hoeveelheid werk en of extra hard moet worden gewerkt.

  Hoveniers, kwekers en tuinders scoren in alle sectoren onder het landelijk gemiddelde, dat door het CBS wordt gemeten in een gradatie van 1 (lage werkdruk) tot 4 (hoge werkdruk). Voor het snel moeten werken scoren hoveniers een 2,1 tegenover landelijk 2,4. Ook wat betreft hoeveelheid werk scoren hoveniers met 2,2 onder het landelijk gemiddelde van 2,5. Hoveniers maken volgens het CBS wel relatief vaak herhalende bewegingen en werken vaker dan gemiddeld in een lawaaierige omgeving.

  Extra hard werken is voor hoveniers geen punt. Dat beoordelen zij met een 1,9 qua werkdruk, ook weer onder de landelijke score van 2,2. Voor de analyse zijn volgens CBS alleen de veel voorkomende beroepsgroepen onderzocht met ten minste 50.000 werknemers.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties