Husqvarna presenteert nieuw model automower

  De Zweedse producent Husqvarna heeft dinsdag in Hamburg een nieuw model automower gepresenteerd. De 535 AWD kan hellingen tot 70% aan. De automower komt voor professionals in april 2019 op de markt.

  De nieuwe automower werd gedemonstreerd in het Hamburgse Baakenpark op de Himmelsberg, een piramidevormige structuur met hellingen tussen de 50 en 70%. Dergelijke objecten kunnen niet op een conventionele manier worden gemaaid.

  De Husqvarna Automower 535 AWD heeft een nieuw onderstel met vierwielaandrijving en knikbesturing. Een rubberen bumper biedt extra veiligheid. De automatische maaier produceert maximaal 62 dB en is geschikt voor gazons tot 3.500 m2.

  Volgens Husqvarna is de nieuwe automower ook geschikt voor minder steile hellingen waar bijvoorbeeld om veiligheidsredenen niet met een bemande maaier kan worden gewerkt. Ook kan de robotmaaier diverse soorten ruig terrein aan.

  „De Husqvarna Automower 535 AWD is een belangrijke ontwikkeling in professioneel gazononderhoud. Hoveniers kunnen veiliger en efficiënter werken met machines die een positieve bijdrage leveren aan de gezonde stad. Van CO2-uitstoot is immers geen sprake en het geluid is beperkt tot het absolute minimum,” zegt Anton de Jong, commercieel directeur van Husqvarna Benelux. „Het gazon dat deze maaier niet aankan, moeten we nog tegenkomen.”

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties