Husqvarna wil naar 33% reductie CO2-uitstoot

Husqvarna Nederland committeert zich aan een reductie van CO2-uitstoot van 10% in 2020 ten opzichte van 2015. Hiermee kwalificeert de producent van bos- en tuingereedschap zich als Premium Partner van NL Greenlabel. Voor 2035 is de doelstelling een reductie van 33%, gemeten van toeleverancier tot eindproduct.

Tijdens de Dag van de Openbare Ruimte in Utrecht tekenden Anton de Jong, commercieel directeur van Husqvarna Benelux, en Lodewijk Hoekstra, oprichter van NL Greenlabel, het Premium Partnership.

Filosofie

De Jong: „Deze erkenning past perfect in de filosofie van Husqvarna om producten en concepten aan te bieden die gemaakt zijn met respect voor mens en natuur. Met het NL Greenlabel Premium partnerschap geeft Husqvarna een duidelijk signaal af aan de markt dat wij als producent bezig zijn aan de bouw van een duurzamere wereld. Bijvoorbeeld door de inzet van accu aangedreven machines en professionele Husqvarna Automower robotmaaiers in de groensector. Daarnaast zijn we bezig met innovatieve oplossingen om de efficiëntie van benzinegereedschappen verder te verhogen.”

Big data

Voor professionele gebruikers biedt de Zweedse producent, binnen Husqvarna Fleet Services, gereedschappen met sensoren aan. Die verzamelen en analyseren gebruikers- en machinedata. Hierdoor krijgt men beter inzicht en grip op de vloot met betrekking tot locatie, gebruik en inzet.

Lodewijk Hoekstra toonde zich verheugd over het partnerschap: „We zijn trots dat een toonaangevend bedrijf als Husqvarna kiest voor een premiumpartnership met NL Greenlabel. Bigdata is in de groene sector nog niet ingeburgerd, maar dat zal niet lang meer duren. Ook wij zien de mogelijkheden van bigdata en willen hier meer verbinding mee zoeken. We zijn blij dat we samen met ons netwerk hier verder invulling aan kunnen geven en verwachten grote stappen te zetten.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties